www.nederlanders.fr

Het netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Vraag over het importeren van mijn klassieke motorfietsen in frankrijk

Hallo mede nederlanders in Frankrijk!

Even een korte introductie: Mijn naam is Folkert en ik heb onlangs een heerlijk huis gekocht in het centrum van Le Mans. Ik ga hier samen met mijn (franse) vriendin en zoontje van 1 jaar oud genieten van het Franse leven en we kijken hier al heel lang erg naar uit. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en mijn vriendin uit Parijs. We zijn beide freelance ontwerpers en omdat we voornamelijk online werken en via internet contact hebben met onze internationale klanten, zijn we niet beperkt in de locatie vanuit waar we werken. Een prachtige kans dus om op onze leeftijd alvast een overstap te maken naar een andere omgeving.

Nu ben ik stap voor stap onze inboedel en andere bezittingen aan het verhuizen naar Frankrijk. Ik heb inmiddels een goede tweedehands auto gekocht hier welke op mijn naam staat.

Nu heb ik in Amsterdam nog 3 klassieke motoren staan waarvan 2 op NL kenteken, en eentje die ik gerestaureerd heb, maar nog nooit op NL kenteken heb gezet (deze heeft nog originele UK kenteken en papieren). Deze gaan natuurlijk ook naar Le Mans, maar dat is wellicht niet zo makkelijk als ik zou hopen.

Ik heb met de aanschaf van mijn franse auto en het op naam krijgen al veel burocratisch gedoe ondervonden (vorige eigenaar had mijn naam verkeerd geschreven in het systeem, dus kon geen carte grise krijgen totdat de naam in het systeem aangepast was), en ik verwacht dat er ook wat valkuilen zullen zijn voor deze 3 motoren.

Ik weet dat ik voor alle 3 de carte grise collection wil aanvragen, maar gezien dit hele systeem in Frankrijk momenteel van analoog naar digitaal gaat, is niet alle informatie die ik hierover kan vinden meer actueel en werken de instanties ook nog niet helemaal lekker samen.

Kan iemand mij vertellen wat momenteel de juiste methode is om de klassieke motorfietsen (waarvan 2 al op mijn naam staan, en 1 niet (engelse papieren), allen op franse kenteken en verzekering te krijgen? Mijn frans is nog niet zodanig dat de informatie via de overheids sites mij duidelijk zijn.

Alvast dank! 

vriendelijke groet, Folkert

Weergaven: 669

Tags: 20180709, Overheid, Vervoer

Reactie van leo & angela struijk op 9 Juli 2018 op 22.51

Hi Folkert,

stuur me een e mail  en kan ik je wel wat wegwijs maken.

leo.struijk@wanadoo.fr

Reactie van Folkert Hengeveld op 9 Juli 2018 op 23.19

Hoi Leo,

dank voor je reactie, ik heb je net een email gestuurd. mvg, Folkert

Reactie van Theodora Besse op 10 Juli 2018 op 8.01

Leo, is het niet handiger voor iedereen in het forum om hier ook het een en ander, desnoods kort, erover te schrijven? Daarnaast kunnen jullie dan verder corresponderen over de specifieke omstandigheden van Folkert.

Reactie van Folkert Hengeveld op 10 Juli 2018 op 13.04

Beste Theodora, de ervaring van Leo is gebaseerd op het importeren van zijn motoren 10 jaar geleden, het geeft wel een idee hoe, wat en waar, maar ik denk dat het voor de lezers interessanter is dat we de huidige stand van zaken kunnen uitpluizen, er is immers veel aan het veranderen omtrent de registratie van voertuigen. Ik zal sowieso mijn persoonlijke bevindingen en het uiteindelijke resultaat goed documenteren en hier steeds posten, zodat iedereen er wat aan heeft. Mocht iemand nog aanvullende informatie hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag.

Alvast dank, gr, Folkert.

Reactie van leo & angela struijk op 10 Juli 2018 op 13.06
Beste Thedora,

Je hebt helemaal gelijk, maar mijn kennis is van 11 jaar geleden.

En toentertijd tegen veel problemen aangelopen en is pas gelukt met hulp van het Ministere de Economie et des Finances in Parijs omdat Nederlandse invoerpapieren niet werden erkend, ondanks EU

Dus mijn antwoord aan Folkert was, ik ga huidige procedure uitzoeken deze zomer m.b.v. franse vezamelaars, die veel beter de weg kennen in dit systeem, daar ik er zelf ook nog op kenteken moet zetten.

Ref bovenstaande er is veel verschil in problematiek v.w.b. aanvraag kenteken voor historisch voertuig bij instantie FFVE ( Federation Francaise des Vehicules d'Epoque)

bv

Wat is bouwjaar, is dit aantoonbaar, en valt het onder de regels.
Heeft voertuig al een kenteken
Heeft voertuig helemaal geen papieren en/of is voertuig niet europees (alleen invoer papieren en evt niet via franse douane ingevoerd?)
etc.


Zal t.z.t. na mijn nieuwe research de laatste procedure hier aangeven

m v gr
Reactie van Susan op 10 Juli 2018 op 13.56

Folkert even iets anders

ken je deze mannen

https://www.arte.tv/de/videos/051485-024-A/360-geo-reportage/

Reactie van John op 10 Juli 2018 op 15.33
Dank je wel Leo, ik hoor het graag , indien je geen nieuw bericht maakt volg ik het hier bij deze .
Gr John
Reactie van Folkert Hengeveld op 10 Juli 2018 op 15.38

Hoi @Susan Ha je die ken ik! Zijn onder andere ook de jongens van Wheels & Waves , prachtig custom motor/cafe racer & surf event in Biarritz, waar ik 3 jaar geleden ben geweest... heerlijk was dat.

Als mn oude Honda CB500 Four zo'n mooie zwarte Franse collection plaat heeft ga ik weer eens..

Reactie van Folkert Hengeveld op 10 Juli 2018 op 15.40

nog even de link van wheel & Waves. zag dat er ook fragmenten van dit event in het filmpje zitten die je stuurde. 

http://www.wheels-and-waves.com/

Reactie van Susan op 10 Juli 2018 op 16.00

Folkert

prachtig

Hieronder is plaats voor een reactie. Blijf bij het onderwerp. Wees constructief en vriendelijk. Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld. Onze huisregels ...

Je moet lid zijn van www.nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van www.nederlanders.fr

Google advertenties

© 2018   Gemaakt door: Anton Noë.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden