www.nederlanders.fr

Het netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

PSV Eindhoven verliest met 5-0 in Tilburg van Willem II. Spanning terug in de Eredivisie op weg naar het kampioenschap Nederlands voetbal 2018?

Ofwel: volgt u als Nederlander in Frankrijk het vaderlandse voetbal?

Weergaven: 1229

Tags: 20180311, Gezondheid, Sport en Spel

Reactie van Tessa48 op 11 Maart 2018 op 8.12

De heer des huizes volgt het Nederlandse (eredevisie) voetbal op de voet.

Reactie van Hans Haamke op 11 Maart 2018 op 8.20

Zo nu en dan volg ik het via Canal Digitaal. In het Family pakket zit FOX-1 en daar kan je dan de "top"-clubs zien.

Nu moet ik wel zeggen dat ik al, als geboren Rotterdammer, heel mijn leven voor Feyenoord ben maar dat is natuurlijk niet iets wat je iemand toewenst. Ook dit jaar (na de opleving van vorig jaar) is het weer treurnis  troef.

Ik wil zeker niet alle wedstrijden kijken, maar er is dan altijd weer de hoop dat het vandaag compleet anders is dan de andere dagen en hoop doet leven, dus zet je je achter de treurbuis om wederom geconfronteerd te worden met achteraf een zinloze besteding van je zondagmiddag (of door de weekse avond). Postzegels verzamelen schijnt ook leuk te zijn...

Dus ja, ik volg het wel.

Vandaag Feyenoord-AZ, zou het nu een mooie pot zijn? Als ik niet kijk heb ik wel wat gemist, dus ik vrees dat ik toch voor de buis zit om dit te aanschouwen.

Reactie van Marie-Louise op 11 Maart 2018 op 8.22

De heer des huizes hier ook. Die heeft een abonnement op Fox en is van vrijdagavond tot zondagavond niet bereikbaar.

Reactie van Lucia op 11 Maart 2018 op 8.41

Was een geweldig voetbaluurtje gisteravond en ook als vrouw geniet ik daar van. Zó gelachen om hoe een topclub zich heeft laten inpakken.

Reactie van Coraa op 11 Maart 2018 op 8.58

Wij volgen het Franse voetbal (mijn vriend is Frans), en zijn voor St Etienne en tegen PSG!

Voor de rest ben ik nog altijd voor Feyenoord. Geen woorden maar daden! Maar ik lees hier dat het weer niet goed gaat.

Reactie van Jan Denissen op 11 Maart 2018 op 9.09

Ik ben een trotse Brabander in de Lot (Occitanié). Dus hup Willem ll en hup PSV, NAC ook nog een beetje huppen. Ik houd van spanning. Voetbal is onvoorspelbaar. Kijken dus. Ook ben ik schaats liefhebber maar dat was niet de vraag. Groet. Jan

Reactie van El Burro Català op 11 Maart 2018 op 9.22

Ook deze heer des huizes volgt de eredivisie op de voet. Hoewel ik geen abonnement heb op wat dan ook, kan ik toch de wedstrijden die ik van belang vind volgen. Via de computer (LiveTV) en natuurlijk 's avonds via het geweldige Studio Sport Eredivisie. Uitgezonden door BVN- televisie dus helaas een uurtje later dan het 'bord op de schoot'- gebeuren...

Klopt @Hans Haamke, met de Grote Volksclub gaat het niet best. Pas op vanmiddag: AZ speelt prachtig voetbal deze competitie.

@Diego: Langs de lijn, ook zo'n onvolprezen NOS- programma. Gelardeerd ook altijd met goeie muziek. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Het Franse voetbal? Boeahh. St. Etienne, ok, Auxerre, dat wàren de clubs. Nu is het alleen dat suffe PSG. Dat niet eens een échte club is. Marseille heeft wel wat. Maar is weer zo corrupt als de pest. En Monaco. Maar dat is niet Frans.

Er gaat niets boven de eredivisie!

Reactie van Marc Beelen op 11 Maart 2018 op 9.35

Ik was (ben?) al mijn hele leven Ajaxfan. We volgen het NL voetbal hier nog steeds via de wok, maar ik moet zeggen dat ik de afgelopen 2 jaar steeds minder kijk. Het is treurnis troef, ook het Nederlands elftal. We zitten eigenlijk nooit meer met bord op schoot voor de TV op zondagavond. Dus langzamerhand verlies ik het contact met voetbal. Ook in algemene zin, door de volslagen idiote salarissen die uitgedeeld worden en al die zelfbenoemde top-ego's die het belangrijker vinden om als individu op het veld te acteren en hun medespelers gewoon niet zien staan. Zie ook de laatste champions league wedstrijd van PSG tegen Real Madrid

Dus ik richt me op andere leuke sporten zoals schaatsen, wielrennen en rugby.

Reactie van ZIP op 11 Maart 2018 op 9.56

Ha @El Burro

Sinds Barry Hughes geen trainer van Haarlem meer is ben ik geheel afgehaakt. Maakt trouwens niks uit.
Om de noodzakelijke gesprekken met het thuisfront gaande te houden over 'voetbal' volstaat het om af en toe even teletekst pagina 819 te raadplegen. Er verandert namelijks niks zolang ze de bal niet vierkant maken.

Dus ik klets zo een uurtje met de grootste voetbalfanaat mee en ik kan naar het schijnt nog 'intelligente' vragen stellen voor zover dat tenminste van toepassing is. Dan laat je af en toe wat vallen zoals.
"Zeg die kleine generaal die doet het nog niet zo slecht bij eh...." en voor je het weet beginnen ze opeens over Sparta.
Aangezien Jeannette uit Tilburg komt stond gisteren avond de telefoon roodgloeiend. Volgens mij hebben ze in hun enthousiasme de hele stad platgebrand.

Ik ben trouwens altijd  jaloers op al die trouwe 'volgers' van twee keer niks. Geeft toch regelmaat en invulling aan het toch al zo lang durende leven.
Ook wel rustig voor al die echtgenotes, tenminste als de emoties na 'verlies' niet al te hoog op lopen.
Ik ken toch situaties waarin het 'echtelijke' leven zelfs in bed parallel liep aan winst of verlies van de favoriete club. Bij degradatie liep menig huwelijk op de klippen. Lekker duidelijk allemaal dat wel.

Succes met de 'afloop' van de competitie....Schijnt reuze spannend te worden:)

Die mij ondertussen maar een ....rondje Hughes 

Reactie van Boudewijn Bolderheij op 11 Maart 2018 op 10.29

.
Dag El Burro,

Voetballen? Zo zonde van mijn tijd.
En dan die schandelijk hoge bedragen die daar rond gaan.

Boudewijn

Hieronder is plaats voor een reactie. Blijf bij het onderwerp. Wees constructief en vriendelijk. Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld. Onze huisregels ...

Je moet lid zijn van www.nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van www.nederlanders.fr

Google advertenties

© 2018   Gemaakt door: Anton Noë.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden