www.nederlanders.fr

Het netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Beste mensen,

Help! Ik moet met spoed mijn AOW aanvragen via de RSI. Heeft iemand ervaring hiermee die mij kan helpen? Ik weet niet wat er op 1 januari gaat gebeuren als mijn aanvraag hangende is.

Bij voorbaat dank.

Weergaven: 799

Tags: (Klik voor berichten in dezelfde rubriek) 20171212, Geldzaken, Overheid

Reactie van ZIP op 12 December 2017 op 15.37

Mijn AOW loopt ook via de RSI. Is bepalend voor je verzekeringen.
Toen het speelde nu drie jaar geleden heb ik voor alle zekerheid separaat de SVB ingelicht met mijn RSI coördinaten en de SVB ook nog even gebeld.
Het is niet voor het eerst dat ze daar met dat bijltje hakken en voor zover ik kon nagaan waren ze terzake!

In principe heb je gewoon 'recht' op AOW als je tenminste aan de SVB voorwaarden voldoet.
Eén en ander is daarna keurig kortgesloten tussen beide instanties. Ik heb er tenminste weinig van gemerkt.
Om mijn Franse pensioen te krijgen heb ik wel een aantal bezoekjes aan de RSI moeten brengen, omdat er in mijn geval veel aanvullende info uit Nederland nodig was.
De hoogte van je RSI [pensioen wordt namelijk mede bepaald door je vroegere gezinssamenstelling en daar moeten ze dan allerlei officiële documenten van hebben. Heeft wel een paar maanden in beslag genomen, maar ook dat is keurig geregeld.

Of het allemaal rond de kerst in twee weken geregeld kan worden....?? Maar ja dan krijg je het allemaal wat later. Niks aan te doen.
Ze adviseren je altijd om maanden van te voren je weg te banen door de bureaucratie in beide landen.

Help en Spoed!....is in voorkomende gevallen helaas niet van toepassing.

Prettige kerst toegewenst.

Reactie van Kuik op 13 December 2017 op 11.16

Sarl Passe Partout Solutions, Lucenay/l'eveque.

www.passepartoutmorvan.com

Reactie van Franca op 13 December 2017 op 12.59

Help en spoed, kan ik me voorstellen als je niet weet wanneer je de leeftijd van AOW bereikt...

Maar de meeste mensen weten dat ruim van te voren...geen help en spoed nodig....

Reactie van Jeannette op 14 December 2017 op 10.51

Heb je op de website van de SVB gekeken?
https://www.svb.nl/int/nl/aow/aanvragen/aow_aanvragen_als_u_buiten_...

Het is volgens mij heel simpel; geef bij de RSI aan dat je in Nederland rechten hebt bij de SVB en zij doen de rest.....of niet???

Reactie van Peter van Deursen op 14 December 2017 op 20.10

Beste mensen, dank voor jullie reacties! Het grote probleem is dat de de RSI op 1 januari wordt opgeheven en dat ze nu al geen poot mee uitsteken. Ik heb nog wel tijd, maar de RSI reageert nergens op. Ik heb geen idee welke organisatie na 1 januari de zaak overneemt en of zij op tijd de informatie van de RSI krijgen. Van de SVB kreeg ik bericht terug wat ze nodig hebben. Dit kan ik zelf niet verkrijgen, dus ik heb de RSI of de opvolger daarvoor nodig.

Reactie van Annemieke op 14 December 2017 op 20.28

Na het lezen van de commentaren krijg ik het gevoel een belangrijke etappe te hebben gemist...Ongeveer 3 maanden voor mijn 65e verjaardag per brief gemeld bij de RSI, ergens gelezen dat dit de juiste volgorde is en de RSI dan verder afhandelt met de SVB. Na 3 maanden niks gehoord van het RSI- mijn brief ligt vast nog ergens in de stapel- maar zelf met de SVB gebeld en gemaild. Er bleek geen contact te zijn gezocht door het RSI dus heb ik zelf mijn AOW met de SVB aangevraagd/geregeld. Met die AOW is het goedgekomen, die wordt netjes uitbetaald. Maar het RSI heeft in die zin geen aktie ondernomen. Ik vraag mij nu dus af is dit een belangrijke gemiste stap?

Reactie van ZIP op 14 December 2017 op 20.40

@Peter, waar baseer jij je idee op dat de RSI wordt opgeheven?

Die van mij funktioneert nog hoor, gewoon een keer langs gaan bij jouw dichtst bijzijnde kantoor.

https://horaires.lefigaro.fr/43000/Le-Puy-en-Velay/RSI-Le-Puy-en-Ve...

Reactie van ineke blom op 14 December 2017 op 23.28
Reactie van ineke blom op 14 December 2017 op 23.30
Reactie van Peter van Deursen op 15 December 2017 op 19.06

Hieronder is plaats voor een reactie. Blijf bij het onderwerp. Wees constructief en vriendelijk. Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld. Onze huisregels ...

Je moet lid zijn van www.nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van www.nederlanders.fr

-

Advertenties

© 2018   Gemaakt door: Anton Noë.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden