Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo beste groep, hier een niet vegetariër die wel probeerde steeds minder maaltijden met dierlijk voedsel te eten. Ik ben vroeger wel vegetariër geweest, dat is 40 jaar geleden. 

anyway, ik zoek recepten voor vegetariërs broodbeleg, zelf te maken en het liefst natuurlijk met producten uit eige tuin zoals bietjes, kruiden, noten ( notenpasta maakt ik wel al zelf) enz. De beste recepten komen immers niet uit een boekje maar van de koks zelfs. Wie heeft er een of meer goede recepten?

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

Recepten

Weergaven: 270

Berichten in deze discussie

Hi, probeer eens te maken faux gras.( Pinterest.) Heerlijk. Walnoten champignons en nog zo wat. Zoek dit recept op internet en je weet niet wat je proeft.
Ik ben 40 jaar vegetariër geweest en sinds anderhalf jaar veganist.
Als broodbeleg maak ik hummus in allerlei varianten en een grove guacamole, tomaat natuurlijk, sla met een lekkere dressing. Bietjes poffen in de oven met balsamico azijn en olijfolie en oregano peper en zout Daarna op dunne plakjes snijden en op je stokbroodje leggen. Mmm . Zelf kaas maken geprobeerd, werkt niet voor mij.
En als je van zoetigheid houdt is er altijd nog je zelf gemaakte confiture.
Maar mijn vraag, heb je plannen met de recepten die je binnenkrijgt of ga je serieus aan de slag met een andere levensstijl?
Groeten vanuit Normandie

Hallo Maria dank je wel!

ik eet regelmatig geen vlees bij de hoofd- of broodmaaltijd maar wel eieren yoghurt en kaas. Sinds kort vind ik het belangrijk om in ieder geval één dierloze maaltijd per dag te bereiden. Meerdere redenen spelen mee, niet nodig zoveel dier te eten, ongezond voor mij en het dier, de CO2 uitstoot.

In Nederland kan je wel smeersels kopen maar hier in een Achterhoek van Meurthe et Moselle is dat lastig, trouwens zelf maken uit eigen tuin is natuurlijk nog leuker, gezonder en minder CO2 uitstoot..

Vandaar dat ik hier eens kwam vragen. Humus is een superidee, kikkererwten heb ik nog liggen en een zak sesamzaadjes. Bieten ga ik ook proberen, mijn tuin staat er dit jaar vol mee.

En een smeersel met bieten zou ik ook wel leuk vinden om te maken, ik heb het wel eens gekocht in de biowinkel in NL was best smakelijk.

Faux gras ga ik zoeken, alhoewel ik foi gras niet echt lekker vond, dat was misschien ook deels het idee.

Jam maak ik, vooral voor anderen, ik ben niet zoet..;0)

Hi Jet, ik vind het niet de lekkerste hummus maar je kunt in de hummus ook bieten gebruiken. De kleur wordt dan gezellig warm roze rood. Met paprika is hij zalig.
Weet wel als je fromage blanc eet en andere melkproducten je uiteindelijk niet diervriendelijk eet.
Een koe moet immers jaarlijks een kalf leveren wil ze gemolken kunnen worden. (Zelfde met geiten )
En waar blijft het kalf.....niet bij haar
Maar ik wil je niet omturnen tot veganist hoor! Ik vind het al heel wat dat je serieus bezig bent met voedsel .
Heb je ook al chips geprobeerd van courgettes? Lekker bij sla op brood.
Succes

RSS

GA DIRECT NAAR:

Booka.place - Webstudio 24

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden