Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
|| PLAATS BERICHT || PLAATS ADVERTENTIE ||
Denkt u er aan om volgend jaar Padrón pepers in uw moestuin te zetten. Daar zult u geen spijt van krijgen e u zult ze vermoedelijk de rest van uw leven blijven kweken omdat ze erg lekker zijn. De Padrón pepers zijn momenteel een hit in de USA, waar men wel wat gewend is op peper gebied. In de nazomer en het najaar zijn ze te koop in veel Spaanse supermarkten.
Padrón pepers zijn pepers die afkomstig zijn uit Padrón, een plaatsje in Spaans baskenland (Galicia). Ze zijn daar gekomen doordat paters ze in de 16e eeuw hebben meegenomen uit de Spaanse koloniën in Zuid Amerika. Aanvankelijk werden ze alleen in de tuinen van het klooster gekweekt, maar later ook door de boeren in de omgeving.
De pepers worden onrijp geplukt als ze 4-5 cm groot zijn. Ze zijn dan niet heet, af en toe zit er een hete tussen, vandaar de bijnaam Russische Roulette peper. Ze worden gebakken in wat olijfolie en als tapa geserveerd met wat zeezout. Als u de pepers laat doorgroeien worden ze 10 x 4 cm groot, rood en worden ze flink heet. Dan kunt u er sambal van maken.
De planten worden tot 1,80 m hoog en produceren vanaf juli-oktober. Ondersteun ze goed en geef ze een organische tomatenmest met veel magnesium er in.
Kijk eens op Youtube en zoek op Padrón pepers of pimiente de Padrón. Zaden zijn o.a. in (Nederlandse) webshops te koop. Zaden half maart binnen zaaien en laten kiemen bij 20+ graden. De planten half mei verpotten en eind mei naar buiten brengen (eerst laten afharden) Vanaf 2o cm hoge planten bemesten. En ga half oktober eens naar Padrón als men daar het peper festival houdt.
Hieronder niets invullen
Weergaven: 1423
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden