Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
Misschien wel een leuk idee om dit jaar eens vlierwijn te maken, heerlijk zacht en de vlier staat overal. denk er wel om dat je de bessen van de echte vlier gebruikt.
De bloemen hebben ook veel gebruiken, in een vaas, met een deeg papje in de frituur, gewoon door de salade, of een cider of wijn maken.
de wijn recepten zijn niet van mij maar van de Brouwmarkt in Almere.
succes ermee
Ada
_____________________________
☑️ Beste plaatser van dit bericht,
fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn.
_____________________________
Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.
Weergaven: 2005
Dit jaar hebben we vlierbeswijn gemaakt en meidoorn, het staat nu nog te gisten, maar we hebben goeie hoop op een lekker wijntje. Bedankt voor deze recepten
Dank Ada. Als het de tijd is zal ik mijn (overheerlijke) paardenbloemenwijn hier ook neerzetten.
Of kijk voorlopig op mijn blog: www.bloggen.be/appeljam
Groet,
Jet
Jet, wat heb je leuke dingen op je blog staan, mooi bijenhuisje en een voor mij niewe vrucht de chayotes...
Dat recept lijkt wel weat op mijn wijnrecept met die banaan. die maakt het extra zacht en vol van smaak.
welke wij het lekkerst vinden? De Walnootwijn, die is heerlijk gewoon als aperitief!
Dank Dolly
ada
Hai Dolly,
Ik bedoel de bladwijnen. Eikenblad en Walnootblad pluk je zo tegen eind mei. Of als de bladeren nog klein en zacht zijn, een beetje rood nog. Niet de harde groene bladeren, die zijn niet goed.
Van de noot heb ik het nog nooit gemaakt, de laatste jaren geeft onze walnoot niet veel noten meer, jammer genoeg, maar blad zat!
Ik zoek eigen lijk nog een suiker vervanger, geen stevia of zoiets dat proeft te veel naar drop, maar bv bruine zuivere suiker,zou dit ook werken?
Kim dank je wel..;0) De chayote is voor mij dit jaar ook nieuw
Die bladwijnen van jullie spreken me ook erg aan. Wijn van noten krijg ik wel eens ergens, meestal vind ik ze te zwaar. Walnotenblad ruikt heerlijk, een beetje citroenig vind ik altijd, als je die smaak in de wijn terug kan brengen..dat lijkt me super.
Die vlierbessenport wijn ga ik ook proberen..Dolly met jouw tips tegen de vlierallergie moet het lukken..tegen die tijd niet vergeten, het duurt nog even.
Ik heb altijd alleen maar met gewone suiker gewerkt Ada, dus geen idee wat bruine suiker zal doen.
Vandaag de vlierbeswijn gebotteld en even voor geproefd... heerlijk, het is net port. Hoe lang zou het nu nog moeten rijpen?
De buurman vond dat we alle vlieren moesten rooien, waardeloze boom zei hij, ik zal hem binnenkort eens laten proeven, dan denkt hij er vast anders over :)
Hallo Kim,
Ik maakte ook elk jaar vlierbeswijn en die moest je een maand of drie tot zes laten liggen, dan wordt hij lekker zacht. Ik vind trouwens dat het geen echte bewaarwijn is. Dit jaar ga ik weer aan de gang want het is op! En vorig jaar hadden we bijna geen bessen, nu nog even afwachten of er zijn.
succes Ada
Een heel andere vraag...
Ik kan hier wel aan en Bonbonne komen maar niet aan een waterslot. Deze kee hadden we zelf wat geknutseld van lege waterflesjes en slangetjes, wel een succes maar toch zou ik liever zo'n kurk met waterslot vinden...
Iemand een idee waar ik die vandaan tover?
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden