Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
Een hele andere manier om asperges te eten. U kunt het beste groene asperges nemen. Snij de harde achterkanten eraf en gooi die weg. Snij de asperges in stukjes van bijv. 5 cm en kook ze tot ze zacht zijn, ruim 5 minuten. Giet ze af.
Doe in een andere pan een liter water en laat hier op het vuur 1 kilo suiker in oplossen. Als alle suiker opgelost is doe de asperges er bij en laat 2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat de asperges hier 48 uur in staan.
Haal de asperges uit het vocht en leg ze op een plastic dienblad of in een braadslee waar ze moeten drogen. Ze moeten ruim liggen want dan drogen ze het beste. Dat duurt wel een week of zo. Draai ze af en toe eens om.
Gebruik ze als nagerecht met wat ijs en vruchtjes.
Hieronder niets invullen
Weergaven: 139
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden