Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||

Matelote de Saône.

 Ingredienten voor 4 personen:

Normaal word deze visstoofschotel gemaakt van de vele soorten vis die in de Saône zwemmen, zoals snoek, barbeel, paling, karper en zeelt.
Maar voor dit recept beperken we ons tot 2 soorten vis.

 250 gram Dorade filet

250 gram Kabeljauw filet

In ieder geval vis die niet stuk kookt!

1 ltr visbouillon

100 gram jambon cru of dun gesneden rauwe ham
2 tenen knoflook
2 grote uien in ringen snijden

2 lenteuitjes fijngesneden

2 kleuren paprika’s om schotel op kleur te brengen
zout en peper naar smaak
bouquet garni (bosje) bestaande uit laurier, thym en peterselie
½ fles witte Bourgogne
12 cl = een glas warme Marc de Bourgogne of een glas cognac.
croutons

Gereedschap:

1 grote pan

Houten lepel
Bereiding:

Snij de vis in stukken van 2 x 2 cm

Breng de bouillon zachtjes aan de kook voeg de vis toe en het vastgebonden garni bouquet.

Pers de knoflook en de uien in ringen gesneden en 2/3 van de lenteuitjes

Snij de Jambon cru in reepjes en bak die even aan en voeg deze toe.

Voeg de wijn toe en het glas Marc de Bourgogne.

Laat dit 2 uur zachtjes stoven met de deksel op een kiertje, zodat wat vocht kan ontsnappen.

Haal het garni bouquet uit de pan. Snij de peterselie klein en laat wat thym achter in de pan.

Opmaak van de borden:

Schep met een grote lepel op de borden en garneer met de overgebleven lenteuitjes en de croutons. De ingedikte visschotel word met stokbrood gegeten en een glas overheerlijke Chablis of een Saint-Véran uit de Beaujolais streek

Bon app!

Weergaven: 438

Berichten in deze discussie

Net als bij het bereiden van bouillabaisse kan je wat zachtere vissoorten ook later pas toevoegen. Op die manier blijft die vis ook mooi compact. Ik kan me zo voorstellen dat geraspte Comté  uitstekend smaakt bij dit recept.

Gr. Harry van Wees

Dat zou goed kunnen Harry, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar ga het zeker doen!

groet Hans.

RSS

Booka.place - Webstudio 24

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden