Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
Een heerlijke salade voor het warme weer van nu. Maar waarom die naam?
Een van mijn kinderen herstelde van een ziekte en zijn vriendin en haar moeder kwamen aan het eind van de middag langs en zouden een hapje mee blijven eten. Op een gegeven moment kwam onze hond, een teef (=bitch) er bij liggen waarop ik tegen m'n zoon zegde: zo nu heb je drie bitches om je heen. De dames zagen de humor er van in. Wij aten daarna de salade, waarvan de naam is blijven hangen.
Ingredienten: 1 aubergine, half literblik gepelde tomaten, peterselie, 2 tenen knoflook, sap van ½ citroen, peper, zout, 1 el oreganopoeder, olijfolie, zonnenbloem- en olijfolie, peterselie.
Snij punten van de aubergines en snij ze in plakken van 1 cm. Snij ze daarna de in kleinere stukjes. Doe de stukjes aubergine in een vergiet, strooi er zout over, laat 30 min staan, spoel ze af en dep ze droog.
Roerbak de aubergines in een mengel van olijfolie en zonnebloemolie totdat ze bruin kleuren.
Snij de tomaten in kleine stukjes en laat het vocht weglopen. Meng door de aubergines. Voeg toe: citroensap, knoflook uit de knijper, peper, zout en oregano. Zet op koele plaats of in koelkast en laat een halve dag staan. Haal minstens een uur voor het serveren uit de koelkast en voeg wat fijngehakte peterselie toe.
Tip: neem een blik tomaten in stukjes, dan hoeft u de tamaten niet te snijden.
Hieronder niets invullen
Weergaven: 352
Kun je geen verse erg rijpe tomaten gebruiken?
lijkt me wel lekker trouwens
groet Ada
Verse rijpe tomaten kan uiteraard, maar je moet ze wel zacht koken en laten afkoelen.
Lijkt me echt heerlijk! En wat voor vlees aten jullie erbij? n BBQ kan natuurlijk ook. Wat ik heerlijk vind in deze periode als t zo warm is om een aardappelsalade te maken (meestal voor minimaal 2 dagen) Afhankelijk van t aantal personen natuurlijk maar de ingrediënten zijn uiteraard aardappelen (voor salade!), een pot augurken (cornichons), n kleine pot zilveruitjes, 4 eieren (1 achterhouden voor de garnering) holl. mayo (en anders zelf even maken), peper en zout naar eigen behoefte en wat verse peterselie. het allerlekkerst is als je het een dag van tevoren maakt (nog even zonder de eieren) kan t lekker intrekken die mayo en smaakt alles de volgende dag wat friszurig. je gebruikt niet de hele pot augurken hoor maar alles naar eigen inzicht (hoe meer hoe zuurder..je kunt ook wat mayo en creme fraiche gebruiken of zelfs wat yoghurt of kwark. Dan heb je voor de volgende dag een heerlijk goed vullende aardappelsalade bij je BBQ of frisse groene (tomaten)salade met een paar stukjes gegrilde kip of worstjes, smullen! h.groet, José
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden