Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
SORBET AU FOIE GRAS
Dit is weer eens wat anders. Je denkt niet zo aan ijs op het bord als de winter nadert, maar maak het maar eens. Ik at het heerlijke voorgerecht een paar weken geleden in een hotel in de Loire streek. De hoeveelheid is genoeg voor 25 porties of meer. U kunt ook minder maken als u een kleiner blok foie gras kunt vinden.
Ingrediënten: Een blok van 150 g foie gras van gans of eend naar keuze, 20 cl slagroom, 30 cl melk, 15 g suiker, 3 eierdooiers, zout, peper, wat grof zout ter afwerking. Wat toefjes waterkers, vinaigrette, dunne plakjes geroosterd brood.
Doe de melk en de room in een pan en warm op. Snij intussen de foie gras in kleine blokjes. Kluts de dooiers met de suiker in een kom totdat een witachtig mengsel ontstaat. Meng de stukjes foie gras door het warme melk/room mengsel en roer goed totdat de foie gras gesmolten is.
Laat het mengsel iets afkoelen en giet het dan bij het eiermengsel. Meng goed en doe er wat peper en een snufje zout bij (niet meer). Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het op een zacht vuur totdat het indikt is (ca. 10 min zachtjes laten pruttelen) Laat het een paar uur in de vriezer staan.
Haal de sorbet 1 uur. voor het opdienen uit de vriezer om het ijs wat zacht te laten worden. Het moet echt zacht, bijna gesmolten opgediend worden. Maak quenelles van de sorbet, strooi er wat grof zout overheen en dien op met een stukje geroosterd brood en maak het bord verder op met wat toefjes waterkers met vinaigrette.
Hieronder niets invullen
Weergaven: 1781
Sorry hoor, kan het niet laten om dit spotje te laten zien aan mensen die foie gras eten
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden