Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Rilelette  aux deux Saumons,   Recept van  Henriette

750         gr            verse zalm

150         gr            gerookte zalm

2                             eigeel                  

2             eetl.      Olijfolie

½                            citroensap

1             potje     natuur yoghurt

100         gr            gezoute boter mooi geklopt

½            bosje    bieslook    (ciboulette)

                               Zwarte peper naar smaak (zeer belangrijk!)

                               Fijn zout

Zalmeitjes

Rol de zalm in huishoudfolie en laat deze in de hogedrukpan 8 tot 9 minuten koken.   

Uitpakken en koud laten worden.

Snijdt de gerookte zalmschijfjes in kleine vierkantjes 1 x1 cm bewaar een viertal strookjes voor de decoratie. Snijdt de bieslook in zeer fijne ringen.

Verwijder de eventuele huid van de zalm, evenals de grijze delen.

Klop met de mixer in een grote schaal de eierdooiers, de olijfolie de yoghurt, het sap van een halve citroen, de fijn geklopte boter, de peper  en het zout. Roer er daarna bieslook, de gerookte zalm en de fijngeprakte gekookte zalm doorheen.

Alles goed mengen. Daarna, zo nodig, verder op smaak brengen ,dus vooral goed proeven.

Als de rillette goed op smaak is  deze in een mooie schaal doen, of als later plakjes wilt snijden b.v. in een siliconenvorm. Ten minste een nacht in de koelkast laten opstijven.

Opdienen met gegrilde pain de campagne.

Decoreren met zalm eitjes, dunne citroenschijfjes, sprietjes bieslook, strookjes gerookte zalm,  enz.

 

Smakelijk eten.

Harry

Weergaven: 136

GA DIRECT NAAR:

Booka.place - Webstudio 24

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden