Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
Rilelette aux deux Saumons, Recept van Henriette
750 gr verse zalm
150 gr gerookte zalm
2 eigeel
2 eetl. Olijfolie
½ citroensap
1 potje natuur yoghurt
100 gr gezoute boter mooi geklopt
½ bosje bieslook (ciboulette)
Zwarte peper naar smaak (zeer belangrijk!)
Fijn zout
Zalmeitjes
Rol de zalm in huishoudfolie en laat deze in de hogedrukpan 8 tot 9 minuten koken.
Uitpakken en koud laten worden.
Snijdt de gerookte zalmschijfjes in kleine vierkantjes 1 x1 cm bewaar een viertal strookjes voor de decoratie. Snijdt de bieslook in zeer fijne ringen.
Verwijder de eventuele huid van de zalm, evenals de grijze delen.
Klop met de mixer in een grote schaal de eierdooiers, de olijfolie de yoghurt, het sap van een halve citroen, de fijn geklopte boter, de peper en het zout. Roer er daarna bieslook, de gerookte zalm en de fijngeprakte gekookte zalm doorheen.
Alles goed mengen. Daarna, zo nodig, verder op smaak brengen ,dus vooral goed proeven.
Als de rillette goed op smaak is deze in een mooie schaal doen, of als later plakjes wilt snijden b.v. in een siliconenvorm. Ten minste een nacht in de koelkast laten opstijven.
Opdienen met gegrilde pain de campagne.
Decoreren met zalm eitjes, dunne citroenschijfjes, sprietjes bieslook, strookjes gerookte zalm, enz.
Smakelijk eten.
Harry
Hieronder niets invullen
Weergaven: 136
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden