Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Benodigdheden voor 4 personen

 

5oo gram runder gehakt

2 grote uien

1 theelepel paprika poeder

1 theelepel kerrie

3 blaadjes laurier

3 tenen knoflook

1 theelepel sambal

 1 eetlepel thijm

peper en zout

1 blikje tomatenpuree

1/2  liter blik gepelde tomaten

1  liter pot witte bonen in tomatensaus

 

Fruit knoflook en uien en braad het gehakt rul met peper en zout en sambal.

Voeg kerrie, paprika poeder en laurier toe, strooi de thijm gelijkmatig over het gehakt roer het geheel goed door. Zet het glas laag en voeg de tomatenpuree en de pot witte bonen in tomaten saus toe 

Laat het geheel 1 uur op een laag pitje  stoven.

Verwijder de laurier blaadjes uit de pan en serveer de Mescolanza Mexicano over droogkokende witte rijst.

 

Biertje erbij? Uhhh...... una cerveza por favor?

 

Buen provecho = eet smakelijk

Weergaven: 350

Berichten in deze discussie

uhm, zou kerrie ook vervangen kunnen worden door curry?

Hallo Cornelis, Kerrie is een mix van kruiden. Er bestaan veel soorten kerrie's. Ik gebruik altijd Marsala kerrie, dat is een vrij pittige variant. Je hebt het over curry en die komt eigenlijk uit de Hindoestaanse keuken. Kerrie is poeder en over het algemeen is curry een pasta. Je kan het zo ook kopen zelfs hier in LDF. Als je het vervangt voor de kerrie moet je de sambal achterwege laten. Veel succes Hans

merci. Inderdaad kun je steeds meer van dit soort dingen in LDF krijgen, zelfs in de provincies ;=)

En ja dit recept ga ik van de week eens proberen.

RSS

GA DIRECT NAAR:

Booka.place - Webstudio 24

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden