Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
5oo gram runder gehakt
2 grote uien
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kerrie
3 blaadjes laurier
3 tenen knoflook
1 theelepel sambal
1 eetlepel thijm
peper en zout
1 blikje tomatenpuree
1/2 liter blik gepelde tomaten
1 liter pot witte bonen in tomatensaus
Fruit knoflook en uien en braad het gehakt rul met peper en zout en sambal.
Voeg kerrie, paprika poeder en laurier toe, strooi de thijm gelijkmatig over het gehakt roer het geheel goed door. Zet het glas laag en voeg de tomatenpuree en de pot witte bonen in tomaten saus toe
Laat het geheel 1 uur op een laag pitje stoven.
Verwijder de laurier blaadjes uit de pan en serveer de Mescolanza Mexicano over droogkokende witte rijst.
Biertje erbij? Uhhh...... una cerveza por favor?
Hieronder niets invullen
Weergaven: 350
uhm, zou kerrie ook vervangen kunnen worden door curry?
Hallo Cornelis, Kerrie is een mix van kruiden. Er bestaan veel soorten kerrie's. Ik gebruik altijd Marsala kerrie, dat is een vrij pittige variant. Je hebt het over curry en die komt eigenlijk uit de Hindoestaanse keuken. Kerrie is poeder en over het algemeen is curry een pasta. Je kan het zo ook kopen zelfs hier in LDF. Als je het vervangt voor de kerrie moet je de sambal achterwege laten. Veel succes Hans
merci. Inderdaad kun je steeds meer van dit soort dingen in LDF krijgen, zelfs in de provincies ;=)
En ja dit recept ga ik van de week eens proberen.
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden