Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
Bij deze wil ik alle "kookmaatjes" maar ook andere geinteresseerden die deze site bezoeken, een heel gezond en gelukkig 2011 wensen!
Na alle kerstdiners, borrels en andere gezellige avonden in deze periode wordt het weer (voor mij) tijd om aan de lijn te gaan doen. Tis erg maar waar! Dus...als jullie "leuke slanke" recepten hebben..dan verneem ik dat graag van jullie!
hartelijke groet, José
Hieronder niets invullen
Weergaven: 193
Venkel/peer salade.
- venkel
- peer
- Roquette
- waterkers
Dressing. ( ik gebruik kleine lepels)
- 1 eetl. Grove mosterd
- 1 eetl. gewone mosterd
- 1 eetl. Citroensap
- 1 eetl. honing
- 4 eetl. olijfolie
Snijdt de Venkel in hele dunne schijfjes en laat een kwartier staan in ijswater. Worden ze lekker knapperig van.
Snijdt de peer in dunne plakjes. Gebruik een mengsel van roquette en waterkers of alleen roquette. Meng dse ingredienten voor de dressing. Meng alles door elkaar.
Simpel maar ik vind het erg lekker.
Salade van geitenkaas met kerstomaatjes.
- bakje kerstomaatjes
- roquette
- sap van een halve citroen
- wat fijngesneden munt
- geitenkaas
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Snijdt de kerstomaatjes in tweeen en leg in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Sprenkel er 1 a 2 eetlepels olijfolie over. Bestrooi met een theelepel gedroogde provencaalse kruiden. Een beetje zout en een beetje suiker. Zet in de oven en zet de oven uit. Laat in ieder geval 4 uur in de dichte oven staan, maar bij voorkeur een hele nacht.
Leg de roquette op een groot bord. Verdeel daarover de kerstomaatjes en daarover de geitenkaas. Meng de olie in
de ovenschaal met het citroensap. Sprenkel over de salade. Mamak af met wat fijngesneden munt.
Brocolli met mosterddressing.
Kook de stronkjes broccoli beetgaar.
Verwarm een eetl boter en een eetl. Mosterd in een pan. roer met een garde. Doe er een eetl. kappertjes bij een een kneepje citroensap. Verdeel over de brocolli.
hahaha en Ingrid als jij juist moet aankomen heb ik heeeel veel recepten voor jou....!!
Dank je wel Natascha, ik ga t zeker proberen....alles is zo lekker!
gebruik je dit trouwens als lunchgerecht, hoofdgerecht, voorgerecht??
Ok dan weet ik dat..mocht je nog meer ideetjes hebben...ik hou me aanbevolen!
Ik heb nu nog wat nieuwjaarsborrels maar 1 februari is het echt serieus...aan t eind van het jaar 2011 (liever eerder maar dat gaat niet) wil ik er weer super uitzien! groet en nogmaals dank, Jose
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden