Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
Vanavond gaan we weer naar de muziekfeesten in onze woonplaats. Een gezellige en sfeervolle boel is het altijd. Muziek en eten gaat goed samen in Frankrijk, dus iedereen heeft wel wat bij zich en laat natuurlijk ook zijn of haar avondburen meegenieten. Wij hebben wat quiches gebakken en maken terplaatse ; Épices au pâté de foie de canard.
Een laagje kruidkoek een schijfje half droge schapenkaas een plakje eenden paté een schepje confiture van uien en tenslotte wat gesnipperde bieslook. Een heerlijk hapje geeft dat.
Recept voor de Confiture d’oignons:
1 kg uien
10 cl wijnazijn
10 cl grenadine
2 soeplepels fijne suiker
Snijd de uien zeer fijn en kook ze vijf minuten in de drukpan met een bodempje water.
Daarna de uien in een braadpan glazig bakken, de suiker toevoegen, vervolgens onder voortdurend roeren de grenadine en de suiker laten karamelliseren tenslotte de wijnazijn toevoegen. Af laten koelen en eventueel bewaren in de koelkast. Ons lukt dat laatste niet.
Harry van Wees
Hieronder niets invullen
Weergaven: 358
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden