Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
Bestaat er een hulpmiddel om worteltjes mooi julienne te snijden? Zoiets als een frites snijder maar nu een apparaat waar lange, egaal van dikte stukjes wortel van -zeg- 5 cm lang en een paar mm dik uitkomt?
Of is er een andere truc om julienne te snijden?
Hieronder niets invullen
Weergaven: 2807
Dag Victor,
Ja die apparaten bestaan er. Ze zijn er in plastic en in RVS je steekt de wortel aan een houder en gaat er dan mee over een "wasbord" met vlijmscherpe RVS messen. Je kan er van alles mee snijden ook frites.
In een goed gesorteerde winkel voor keukenspullen zijn ze vast te koop. Wij gebruiken een hulpstuk op onze keukenmachine van Bosch dat gaat natuurlijk het snelste, maar zo'n complete machine gaat naar de 1000 euro. Overigens wordt die machine bij ons veel gebruikt. Er zit een gehaktmolen op met diverse schijven, dus prima te gebruiken voor paté, terwijl ook de mengkom veel wordt gebruikt b.v. voor het kneden van deeg voor b.v. brood. Kaasrasp, noten molen enz.
Mocht je er meer van willen weten laat het dan even weten.
Gr. Harry van Wees
Avond Hans,
Wij hebben een Bosch, onze tweede, de andere deed bijna veertig jaar dienst. Ik heb enkel ooit eens een nieuwe koppeling voor het ding gemaakt. Mijn ouders hebben er een bijna 60 jaar gehad. Hij doet inmiddels al weer enkele jaren dienst bij mijn zoon en schoondochter.
Ook bij ons staat de machine klaar in de keuken en enkel de vele losse delen liggen in een kastje onder de machine. Ook wij draaien gehakt en gebruiken de machine voor patés, brood enz.
Ik kan iedereen zo'n machine aanraden, natuurlijk moet je wel graag koken en een liefhebber zijn van veel dingen zelf maken i.p.v. kant en klaar kopen.
De foie gras kan opgedeeld worden in glazen potjes en dan even wecken. Dat gaat uitstekend, koel en donker weggezet is het bijzonder lang houdbaar. Hoewel dat veelal niet echt nodig is, toch?
Mijn vrouw bakt elke week brood, gemengd graan met wat extra rogge, omdat we dat graag eten. Als we het hebben gebruiken we dan ook zuurdesem. Een vers stok brood van de bakker versmaden we ook niet. We hebben dat zelf ook wel enige malen gemaakt maar het kost veel tijd en de bakker moeten we natuurlijk ook in leven houden.
We koken veel Provençaals maar versmaden ook een aantal echte Nederlandse gerechten niet.
Maken af en toe eens frikadellen, kroketten of nierbroodjes en vinden dat ook een feestje.
Afgelopen weken ben ik aan de slag geweest met een ham van een wild varken. Pekelen, drogen roken en nu weer drogen. Het valt niet mee om nog een paar weken te wachten. Het moet nog verder rijpen en wat drogen. Dat kan je hier natuurlijk enkel in de winter doen. Warm en heet roken kan het hele jaar door en is ook de moeite waard.
Dag Victor,
Hierbij een linkje naar een filmpje over de snijder. Je kunt zo ook het adres van de leverancier achterhalen.
Het is een uitstekend ding. http://www.youtube.com/watch?v=GMewYcb3A6A
Groeten,
Harry van Wees
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden