Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!
Algemeen wordt ganzenvet en eendenvet aanbevolen als een lekkernij. Maar ja, wij in Frankrijk zijn opgevoed met de mediterrane keuken waar vooral olijfolie wordt gebruikt. Ik vraag me af hoe dit zich verstaat met het vette eenden/ganzenvet. Die beesten worden hier veel gegeten.
Als ik een eend braad dan giet ik het vet in een kom omdat ik het vet niet door de gootsteen wil gooien, waar het eventueel zou kunnen stollen. Maar het eendenvet is na een dag nog steeds vloeibaar. Het is dus kennelijk geen "hard" vet dat mogelijkk slecht voor het hart zou zijn.
Kan ik het eendenvet nog voor een ander lekker gerecht bewaren of moet het weg omdat het slecht zou zijn?
Hieronder niets invullen
Weergaven: 5411
Is lekker om je aardappeltjes in te bakken..en in de koelkast wordt het echt 'hard' hoor.
Hallo Hans,
Wij doen het net anders. In het vet wordt een ruitjespatroon tot op het vlees gesneden en daarna wordt de eendenborst eerst 10 min op de vette kant gebraden, waardoor het vet smelt. Daarna wordt de met peper en zout ingesmeerde andere kant 4 min gebraden. Vervolgens wordt het grootste deel van het gesmolten vet in een bakje gegoten en wordt per eendenborst het sap van twee sinasappelen toegevoegd. Daar gaat een eetlepel fond poeder doorheen en de vloeistof wordt goed doorgeroerd.
Vervolgend wordt de eendenborst in plakjes gesneden en deze plakjes gaan nog even door de saus voordat er opgediend wordt.
Het bakje vet blijft over. Dat zal ik na deze discussie dus maar in de koelkast bewaren.
© 2024 Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer. Verzorgd door
Banners | Een probleem rapporteren? | Privacybeleid | Algemene voorwaarden