Gisterenmorgen was ik in mijn moestuin. Loutje onze foxterrier was er ook als de kippen bij. Hij spitste zijn oren en voordat ik goed en wel besefte wat er aan de hand was kwam hij aanzetten met een konijn van zo'n 800 gram.
Wat te doen met zo'n cadeau op moederdag? Slachten en lekker bakken dacht ik.
Enkele jaren geleden had mijn moeder haar recept aan mij gegeven en dat is als volg;
12 uren vooraf de kleine stukken konijn licht inzouten en peperen. Mijn moeder noemde dat versterven.
Bereiding: "Gebruik een pakje Croma, roomboter is nog lekkerder", zei moeder. Ik gebruik ongeveer 150gram roomboter. Bak de stukken konijn licht bruin aan. Laat daarna 3 à 4 uren sudderen met 6 of 7 laurierblaadjes.
Cuisine
114 leden
Beschrijving
Groep waarin culinaire tips uitgewisseld worden.
Per onderwerp of recept een nieuwe "discussie toevoegen", daarin kan dan gereageerd worden op het recept.
Zo bakt mijn moeder een konijn
door Jan Denissen
11 Mei 2015
Hoe kom je aan een konijn?
Gisterenmorgen was ik in mijn moestuin. Loutje onze foxterrier was er ook als de kippen bij. Hij spitste zijn oren en voordat ik goed en wel besefte wat er aan de hand was kwam hij aanzetten met een konijn van zo'n 800 gram.
Wat te doen met zo'n cadeau op moederdag? Slachten en lekker bakken dacht ik.
Enkele jaren geleden had mijn moeder haar recept aan mij gegeven en dat is als volg;
12 uren vooraf de kleine stukken konijn licht inzouten en peperen. Mijn moeder noemde dat versterven.
Bereiding: "Gebruik een pakje Croma, roomboter is nog lekkerder", zei moeder. Ik gebruik ongeveer 150gram roomboter. Bak de stukken konijn licht bruin aan. Laat daarna 3 à 4 uren sudderen met 6 of 7 laurierblaadjes.
Makkelijker kan niet. Heerlijk en smakelijk eten.
Jan